torstai 7. huhtikuuta 2016

Siistit käänteet ilman peittaria

Peittari. Sellainen olisi hieno omistaa. Vaan en omista eikä vielä hetkeen ole varaa omistaakaan. Jahka palaan hoitovapaalta työelämään, hankin ensiksi kunnon hyvän ompelukoneen (ei millään pahalla nykyisiäni kohtaan... ) ja sen jälkeen vuorossa lienee peitetikkikone. Se kun on eräänlaista luksusta joka helpottaisi montaa asiaa, mutta jota ilmankin kotiompelija pärjää toki ihan mainiosti.

Yksi etu peittarissa olisi (ilmeisesti) varsin helposti ja näppärästi tulevat siistit käänteet vaikkapa helmoihin ja hinsuihin. Olen kehitellyt oman tavan saada varsin siistit ja nopealla vilkaisulla hämäävästi jopa ehkä peitetikkikoneen jälkeä muistuttavan tavan hoitaa homma.

Tarvitaan ompelukone, kaksoisneula ja saumuri. Samanväriset langat molempiin koneisiin (ompelukoneeseen vähintään alalanka samaa sävyä kuin saumurin langat). 




Huolitellaan helma saumurilla. 



Ommellaan käänne kaksoisneulalla. Saumurilangan kanssa saman värinen alalanka on ehdottoman tärkeä, jotta siksakkikuvio ei loista kilometrin päähän. 



<3




Ylälangat voivat olla myös eri rävyä. Monesti esim. valkopohjaiset painetut värilliset trikoot ompelen itse valkoisilla saumurilangoilla (jotta nurja puoli on kokonaan valkoinen), mutta haluan kuitenkin tikkauslangat kuvion väreihin sopivaksi. Näyttää ihan hyvältä näinkin, eikö?



<3




Vinkki! Helmakäänteen voi silittää (monesti jopa suositellaankin!), jotta taite on suora ja tikki osuu varmasti siististi saumuroidun reunan päälle eikä mene "huti" jolloin se pomppaa taas esiin. Itse teen nykyään ihan vaan näppituntumalla, mutta "älä tee niinkuin minä teen vaan tee niinkuin minä sanon". ;)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti