lauantai 7. maaliskuuta 2015

Ompeluksia muille kuin omille

Totesin blogin jääneen taas kaiken muun elämän jalkoihin. Lapsia nukuttaessa aloin pohtia, mitä sitä tänne tänään kirjoittelisi ja laittaisi. Kuvia koneelta selatessa totesin, että vaikka toki omillekin on tullut monen näköistä tehtyä, niin nyt tänä vuonna on tullut suristeltua poikkeuksellisen paljon kaiken näköistä myös muille ihmisille. Kokoomaa näistä tekemisistä nyt sitten yhteen postaukseen. Kuvat taitavat pääosin olla kännykällä otettuja pikaräpsyjä, mutta jotakin kuitenkin. :)

Huutokauppa Sylvan hyväksi

Ompeluryhmä Saumanvara tempaisi jälleen hyvän asian puolesta. Kansainvälisenä lasten- ja nuorten syövän päivänä järjestettiin huutokauppa josta, muistaakseni tuottoa saatiin yhteensä n. 7000e. Mahtavaa! Omat panostukseni tällä kertaa olivat:

Tulevan kesän varalle raitapaita kokoa L. Päällä tämä oli tosi kivan mallinen, taidan näitä surautella itsellekin kesäksi erilaisia. Kaava Ottobre 2/15.


Lisäksi tein lentokonepeplumin kokoa 128cm


Kangas pilvitrikoota. Paperille piirtelin ja sitten silityskalvoilla toteutin tuollaisen lentokoneen lentelemään kohti seikkailuja.


Ystävänpäivän vaatevaihto

Osallistuin myös ystävänpäivän tienoilla vaatevaihtoon. Tarkoitus oli lähettää paketti jossa isompi ja pienempi ompelus etukäteen arvotulle parille. Joku toinen taas lähetti sitten minulle paketin. Osallistuin sekä lasten, että aikuisten vaihtoon. 

Eräälle pienelle pojalle lähti hai-aiheinen paketti. Hait kuuluvat kuulemma dinosaurusten ym. ohella suosikkeihin, lempivärit olivat keltainen ja musta. Näistä lähtökohdista syntyi sitten raglanpaita ja hai-penaali.


Hain muoto piirretty ensin googlen kuvahausta löydetystä valokuvasta paperille ja sitten piirrusteltu ja mietitty kankaalle. Kuvio applikoitu paitaan.


Paita + penaali:


Tässä minun haipenaaliversiosta muutama kuva:


Silmät silitysarkista.


Huiii!


Penaalin materiaalit osin kierrätysmateriaaleja. Haipenaaleja on näkynyt blogeissa silloin tällöin, minä olen joskus taannoin saanut alkuperäisen haipenaali-inspiraationi täältä.

Aikuisten pakettivaihdossa tein eräälle todella herttaisen ja ihanan oloiselle naiselle tunikan/mekon Pikkupiltin korukankaasta.


Selässä yksityiskohtana pitsivetoketju.


Mukaan lähti kasa vanulappuja sekä säilytys- ja pesupussit niille.



Vaatteita tutun  tyttärelle

En ole tehnyt ikinä vaatteita tai ylipäätään mitään ompeluksia myyntiin. Lahjaksi kylläkin, mutta en myyntiin. Nyt eräs tuttu pyysi minua tekemään muutaman ompeluksen korvausta vastaan lapselleen. En kuitenkaan halunnut ottaa rahaa työstä, monestakaan syystä. 1) Kaikki verotusongelmat, liian hankalaa alkaa kirjaamaan veroilmoitukseen tuloja. 2) Eettiset ongelmat, periaatteessa olisi kai ihan asiallista tehdä itse piirretyistä kaavoista jos myyntiin tekisi. 3) Jos otan rahaa työstä vastaan, nousisi paineet ihan sietämättömiksi, koska silloinhan työnjälki PITÄISI olla priimaa eikä vain melkein.

No. Siitä syntyi sitten mitä parhain vaihtokauppa. Ehdotin nimittäin, että kävisikö korvaukseksi vaihtokauppa, ns. ajankäytön vaihtoa. Tuttu teki meille ruokaa ison satsin, minä ompelin vaatteet hänen hankkimistaan kankaista. Ei että. Vaihdan koska vaan uudelleen ruuanlaittoaikaa ompeluaikaan. :D

Tällaista sitten syntyi:

Pipo ja kolmiotuubihuivi.

Kolmiotuubihuivi takapuolelta. Ohje löytyy täältä, nerokas! Simppeli tehdä ja tosi kiva päällä!


Tunika


Tunika + pipo (hassu kuvakulma, vääristääpipon joten minikokoiseksi. :D )


Ja koska kissakangasta jäi vielä yli, tein caprileggarit kesään. Vähän turhan väljän kaavan piirsin, kun pelkäsin että hassaan kankaan tekemällä liian pienet. No, onneksi kaavaa voi mahdollisia seuraavia varten aina pienentää. :)


Viimeisimpänä vaan ei vähäisimpänä

Sitten vielä yksi ompelus. Kangas oli ihan huikean suloinen ja ihana. Sitä olen monet, monet kerrat verkkokaupoissa hypistellyt. Uudesta kangaskaupasta Kankaamosta  sitä lopulta sitten kummitytön nimppareiden lähestyessä nappasin sen verran että sain ihanalle tytölle tehtyä ihanasta kankaasta mekon. <3



<3



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti