keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Keittoihmisen vihreä unelma

Nyt tuli laitettua ihan superhyvää ja -helppoa keittoa. Kesäkurpitsakeitto! Miten mulla ei ole koskaan tullut mieleenkään että siitäkin voisi keittoa laittaa. Yksi kesäkurpitsa on ollut hetken jääkaapissa odottamassa että siitä tehdään "jotakin". Yleensä mä teen siitä kesäkurpitsa-pastavuokaa, tai käytän jotenkin muutoin ruuan täytteenä. Nyt vaan tuntui että ei aina kiitos sitä samaa ja aloin googletella mitä kaikkea siitä voisi saada aikaan. Keittoihminen kun olen, niin tottahan tartuin niihin lukuisiin kesäkurpitsakeittoresepteihin ja sovelsin omani.




Kesäkurpitsakeitto:
1 kesäkurpitsa
1 iso sipuli
Loraus öljyä
Mustapippuria
Kasvisliemikuutio
Reilu 5dl vettä
200g sulatejuustoa
Suolaa

Kesäkurpitsa raastetaan kuorineen ja sipuli pilkotaan. Nämä kuullotellaan pannulla öljylorauksen kera. Annetaan hetki hautua kannen alla vielä, maustetaan mustapippurilla. Kasvisliemikuutio liuotetaan veteen ja lisätään kesäkurpitsa-sipuliseos. Keitellään varttitunninverran ja soseutetaan sauvasekottimella.  Lisätään sulatejuusto ja annetaan sulaa sekaan, maustetaan tarpeen mukaan suolalla.

Tyttö oli varma että tämä on pinaattikeittoa, vähän samaltahan tuo näyttää. Tykkäsi kuitenkin ihan hirveesti, taitaa hänestä kasvaa keittoihminen äitinsä tapaan.. :D

Keiton kera oli ihania pehmosia neljänviljan sämpylöitä. 36 kappaleen satsi tuli seuraavasti:
12dl vettä
3 pussia kuivahiivaa
9dl neljän viljan hiutaleita
6rkl sokeria
3 tl suolaa
1,5dl juoksevaa kasvirasvasekoitetta
15dl vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja, mä tein vehnäjauhoihin nyt kun ei ollu muuta saatavilla..

Aineet sekoitellaan keskenään, lusikalla nostetaan kökkäreet uunipelleille, annetaan kohota puolisen tuntia, paistetaan 250 asteessa 8-10 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti