lauantai 23. elokuuta 2014

Vaatetta viileneviin päiviin

Kesän helteiset kelit näyttävät hiljalleen olevan takanapäin. Päivällä on kuitenkin niin lämmin, että välikausihaalarit ovat aivan liian kuumat, mutta toisaalta pelkillä sisävaatteillakaan ei oikein tahdo tarjeta. Tavallisesti meidän isommalla tytöllä on ollut näihin keleihin verryttelypuku käytössä, mutta nyt halusin kokeilla tehdä "verskapuvunkorviketta"ihan itse.



Koko tässä puvussa on 128cm. Housut muokkailtu Saimi-kaavan pohjalta (OB 1/2009) ja takin kaava on Strawberry or Vanilla (OB 4/2014). Kankaat collegea, jotka bongasin ja ostin Kangashamstereista joskus viime talvena. Resorit Noshilta (ja kun Noshilta tilaamani loppui, löytyi ompelututulta sitä onneksi lisää...) Vetoketjukin tuotti resorin ohella melkoista päänvaivaa, minulla oli kaapissa oikean värinen vetoketju mutta kiinnitysvaiheessa huomasin sen olevan 5cm liian lyhyt. Ja ei kun metsästämään uutta. Paha vain, ettei sopivan väristä ja pituista löytynyt niistä kangaskaupoista joissa kävin. Paikallisesta OB:n facebookryhmästä löytyi taas apu, ja sain ompelututulta pidemmän melko lailla sopivan värisen vetoketjun jota vähän lyhentämällä sain homman lopulta toimimaan.


Kangastukusta ostamani merkit ovat löytäneet tiensä ompeluksiini. Ei tarvitse enää miehen ja tytön ihmetellä miten päin vaatteet kuuluvat (tosin tässä vaatteessa se nyt olisi muutenkin päivänselvää, mutta rakkaudella tyttärelleni oli tämäkin tehty... <3 ).


Housuissa tein vähän testailuja, saa nähdä miten nämä käytössä toimivat. Lahkeet ovat melko reilun mittaiset. Resorit voi joko taittaa tai pitää pitkänä niin että lahkeet alkuun hieman pussittuvat. (Tai sitten totean homman toimimattomaksi ja lyhennän lahkeita :D )

Vyötäröstä pilkistää nappi:


Kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä säädettävää kuminauhavyötäröä. Jos lahkeet on reilut, pitää myös vyötärön olla säädettävä. Alkuun voi käyttää vähän tiukemmalla tuota vyötäröä ja sitten avata jos tarve. Kuminauha siis sellaista jossa keskellä kulkee reikäjono.


Vielä takista yksityiskohta, vapaasti saksittu tasku jonne voi piilottaa kaikki pihalta löytyvät aarteet joita tytöllä tapana keräillä leikkien lomassa.

<3

2 kommenttia: