keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Ruokapäiväkirjaa


Mulla on nykyään ollut tapan kuvata ruuat joita olen tehnyt. Vähän niin kuin kuvaruokapäiväkirjaksi itselleni, jotta jälkikäteen voi ideoiden puutteessa selata ja katsoa minkälaisia hyviä ruokia sitä on tullut tehtyä. Nyt synnytyksen jälkeen en ole ruokaa vielä laittanutkaan, koska kesäkuussa sain loistavan neronleimauksen ja tein ruokaa valmiiksi pakastimen täydeltä. Pari viikkoa on nyt sitten syöty pakastimesta lämmittäen ja vain salaatit tehden. Kohta alkaa kuitenkin pohja häämöttää pakastimessa ja ruuanlaitto odottaa jälleen. Sitä odotellessa jotakin kuvia kesäkuulta...


Keltaista paprikaa, parsakaalia, porkkanaa, tummaa riisiä, kanaa, ja mausteina tässä oli ainakin suolaa, pippuria, currya, kurkumaa ja kanelia.
Miehen lapsuuden herkkuruokaa ymmärtääkseni on ollut tämä, "punaista kalaa". Käytännössä pakasteseitiä, johon ruokakermasta, tomaattimurskasta, suolasta ja pippurista tehdään kastike/kuorrute ja paistetaan uunissa. Itse lisäsin vielä porkkanaa ja sipulia. Ja annoksen kruunaa AINA ihana raikas salaatti.
Sitten käy välillä niin kuin tämän ruuan kanssa. Unohdin kirjoittaa ylös, mitä tähän laitoin. Onnetonta tämä oli, koska tämä jääkaapin jämistä valmistunut sörsseli oli yllättäen aivan käsittämättömän hyvää. Ja harmittaa vietävästi kun tietää että on kohtalaisen hankala onnistua tekemään samaa uudelleen. Tomaattia, uutta sipulia varsineen, paprikaa, riisiä, vähän ruokakermaa ja mausteita tämä ainakin sisälsi. Vaan mitä mausteita... :D
Nuudeleita, keltaista paprikaa, suppilovahveroa, vihreän salaatin ja puolukkasurvoksen kera. Itse rakastan puolukkasurvosta ja tykkään siitä välillä vähän kummallisenkin oloisissa yhteyksissä... Vai moniko muu syö puolukkasurvosta nuudeleiden kanssa? :D
Kesän ensimmäisistä mustikoista (mustikkametsässä käytiin tytön kanssa kun raskausviikkoja oli 40+4) tehtiin ihana mustikkapiirakka, jonka kanssa vaahtoutuvaa vaniljakastiketta ja kaurakeksejä.

Ihanaa mansikkaraparperimarenkipaistosta. Ulkonäköä olisi voinut vielä koristella vaikka tuoreilla mansikoilla...

Etilaisia keipiä tein kesäkuussa niin että niitä riitää pakkasessa vielä joksikin toviksi vaikka ruuat jo alkaakin vedellä viimeisiään.

Ja toki täytyy aina herkkujakin tehdä. Tässä ensimmäistä kertaa itse tehtyä mansikkajugurttijäätelöä. Kokeilin tehdä myös sitruunasorbettia, se oli mun mielestä superhyvää, mies ja tyttö ei juurikaan piitanneet.
Tässä vielä kuva viimeisestä aamiaisesta kotona ennen synnyttämäänlähtöä. HUOM vesimelonit jotka sain syödä IHAN itse. Tyttö on sitä verta vesimelonin perään että hänen kotonaollessaan saa tottavie pitää puoliaan jos haluaa vesimelonia saada palastakaan. Nyt sain syödä ja nautiskella ihan kaikessa rauhassa. Suurta kesäherkkua siis minun ja tytön mielestä nämä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti