tiistai 9. heinäkuuta 2013

Tiistain värikäs makaronipata.


Tiistai, pitkäksi venynyt aamu ja myöhäinen ulkoilu. Lopputuloksena tytöllä kauhia nälkä ja mulla kiire saada ruoka valmiiksi. Viikon verran on melkein päivittäin kyselty että koska meillä on makaronipataa ruuaksi, sitä siis tänään listalla. Helppo kun mikä, nopea kun mikä ja kaiken lisäksi vielä hyvää. Niin. Ja värikästä sen olla pitää, tietenkin.


Tähän makaronipataan pääsi mukaan uutta punasipulia varsineen, porkkanaa ja punaista paprikaa. Lisäksi tummaa makaronia ja jauhelihaa. Sipulin pilkoin varsineen silpuksi ja kuullottelin tilkassa rypsiöljyä. Sekaan jauhelihat ruskistumaan. Kun jauheliha oli kutakuinkin kypsä, lisäsin pieniksi kuutioiksi pilkotut porkkanat ja paprikan. Mausteiksi laitoin ihan vaan ripauksen suolaa, mustapippuria, valkopippuria ja paprikajauhetta. Lopuksi kansi päälle ja jätin miedolla lämmöllä hautumaan niin että porkkanat ja paprikat sopivasti pehmenisivät siksi aikaa kun makaronit kiehuivat kypsäksi toisessa kattilassa. Välillä kerittelin kasvis-jauhelihaseosta ettei pohjaan päässyt jämähtämään. Kypsät makaronit ja sopivasti pehmenneet kasvikset jauhelihoineen sekoitin yhteen ja voila, ruoka valmista syötäväksi. Tässä kohtaa neiti tulikin jo ilmoittamaan että on ihan HIRVEÄ nälkä. :)

Tirppanan ruoka-annos.

Salaattia pitää myös olla että annoksesta tulee parempi ja vieläkin herkullisempi. Näihin annoksiin taitoin salaatinlehtiä (lollo rossoa ja tammenlehtisalaattia), joiden päälle puristin sitruunan mehua, lisäksi kurkkuviipaleita ja tomaattikukat.

Ja minun... Pastaa tuli satsiin suhteessa minun makuuni vähän liikaa, mutta niin välillä käy kun summamutikassa jotakin heittelee kattilaan.. :D

Kiireessä täyden vatsan lisäksi sain aikaiseksi myös kokkiveitsellä telotun sormenpään. Auts! Vielä en ole uskaltanut pakettia avata. Huvittavaa tästä tekee se, että juuri edellispäivänä mietin että enpä ole kyllä aikoihin veistänyt sormeeni, ehkäpä viimeksi joskus yläasteen kotsantunnilla.. No. Nytpä piti kokeilla sitten sekin. Ja jatkossa sitä veistä pitänee taas vähän varoa paremmin...





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti