Tähän makaronipataan pääsi mukaan uutta punasipulia varsineen, porkkanaa ja punaista paprikaa. Lisäksi tummaa makaronia ja jauhelihaa. Sipulin pilkoin varsineen silpuksi ja kuullottelin tilkassa rypsiöljyä. Sekaan jauhelihat ruskistumaan. Kun jauheliha oli kutakuinkin kypsä, lisäsin pieniksi kuutioiksi pilkotut porkkanat ja paprikan. Mausteiksi laitoin ihan vaan ripauksen suolaa, mustapippuria, valkopippuria ja paprikajauhetta. Lopuksi kansi päälle ja jätin miedolla lämmöllä hautumaan niin että porkkanat ja paprikat sopivasti pehmenisivät siksi aikaa kun makaronit kiehuivat kypsäksi toisessa kattilassa. Välillä kerittelin kasvis-jauhelihaseosta ettei pohjaan päässyt jämähtämään. Kypsät makaronit ja sopivasti pehmenneet kasvikset jauhelihoineen sekoitin yhteen ja voila, ruoka valmista syötäväksi. Tässä kohtaa neiti tulikin jo ilmoittamaan että on ihan HIRVEÄ nälkä. :)
Tirppanan ruoka-annos. |
Salaattia pitää myös olla että annoksesta tulee parempi ja vieläkin herkullisempi. Näihin annoksiin taitoin salaatinlehtiä (lollo rossoa ja tammenlehtisalaattia), joiden päälle puristin sitruunan mehua, lisäksi kurkkuviipaleita ja tomaattikukat.
Ja minun... Pastaa tuli satsiin suhteessa minun makuuni vähän liikaa, mutta niin välillä käy kun summamutikassa jotakin heittelee kattilaan.. :D |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti