torstai 11. heinäkuuta 2013

Torstain tohinoita


Tänään oli viimeinen päivä esikoisen kanssa kaksin kotona. Seuraavan kerran kun ollaan, täällä myös yksi pieni toukka. Huomenna 42+0 ja yliaikaiskontrolli. Tyttö lähti nyt illalla isovanhemmilleen, lähtevät pienelle lomamatkalle ja vauva varmastikin sillä aikaa päivänvalon näkee.

Päivällä pelattiin Ubongoa. Siitä tykkään sekä minä, että tyttö. Oikeesti loistava peli, ikäsuosituksena siinä on 8+, mutta tuommoinen 5v hahmottaa sen enemmän palapelinä ja peli sujuu loistavasti. Jotka eivät ole pelanneet, niin ideana on ratkoa mahdollisimman nopeasti ruudukko täyteen eri mallisia palasia ja sitten kerätä mahdollisimman paljon saman värisiä timantteja. Pelata voi sekä kaksin että isolla porukalla. Ja hauskaa on aina. Kaikki on tykänny keiden kanssa on pelattu (tai sit eivät ole uskaltaneet sanoa että oli kurja ja tylsä peli. :D )

Tyttö laittoi pelin valmiiksi. "Äiti, mä oon tuo keltainen ja sä oot tuo valkoinen ukko". Kohta jo huomasin pientä puolueellisuutta noissa "sattumanvaraisesti laitetuissa" timanteissa.

Näitä ratkotaan. Kaksi eri vaikeustasoa kortin molemmin puolin.
Nopalla heitetään mitkä palat pitäisi saada ruudukkoon mahtumaan...
Peli loppu. Typsy voitti violettien timanttiensa kanssa. Mul oli kyl enemmän eri värisiä. :D
Sit olis tämän päivän pöperö. Täysin hatusta heitetty, ei niin järin kaunis tai värikäs, mutta taivas oli hyvää!


Kukkakaaligratiinista mukailtu kukkakaali-lohivuoka. Riisin ja salaatin kera syötiin.

1 kukkakaali
Paketillinen pakastelohikuutioita
Mustapippuria
Suolaa
Valkopippuria
1prk ruokakermaa
Vähän emmental-juustoraastetta

Pilko kukkakaali palasiin/erillisiksi "kukkasiksi". Keitä suolatussa vedessä n. 3 minuuttia.
Laita uunivuokaan lohikuutiot, kukkakaalit ja mausteet sekaisin, sekoita. Kaada päälle ruokakerma, sekoita vielä. Pinnalle vähän juustoraastetta.
Paista 225 asteessa n. 25 min.


Ja sitten olis vuorossa vielä päivän viimeinen pläjäys:

41+6 ja sais hiljalleen alkaa syntymään. Käynnistystä en toivo, mutta toisaalta alan olla valmista kauraa synnyttämään tämän lapsen keinolla millä hyvänsä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti