tiistai 9. syyskuuta 2014

Suloiset siilit.


Vähän aikaa sitten ompeluryhmässämme oli totuttuun tapaan perjantai-illan ompeluhaaste. Kyseisellä kerralla yllätyshaasteessa oli Mussukat mukana. Paketista ilmestyi vihreää siilijerseytä. Sitä on olemassa sekä vihreänä että oranssina. Kuvio on suloinen, mutta värit eivät koskaan olleet verkkokaupassa oikein iskeneet. No. Luonnossa se olikin tosi nätti! Tuli heti jotenkin syksyinen fiilis siitä ja päätin tehdä jotakin oikeasti SYKSYISTÄ. Suunnitelmissani oli jo kokonainen vaatesetti, mutta hiljalleen alkoi totuus iskeä kuitenkin tajuntaan. Enhän minä tätä KAIKKEA ehdi 2 tunnissa toteuttaa. Kerta se on ensimmäinenkin tälle oivallukselle. Yleensä mulla on aika suuret suunnitelmat ja tehdessä tajuan ettei nyt vaan aikataulu riitä millään tavalla.


Mulla oli alusta alkaen melko selkeä visio siitä, mitä tekisin. Huppuliivari. Nepparit eteen. Kaavan piirsin alusta asti ihan itse. Kokonaan. Mallikelpoisen Emmi on taannoin opastanut hupun kaavan piirtämisessä ja nyt vähän vielä varmisteli muistikuviani ja opasti. Kerrankin oli aikaa, niin tein päivällä yhden koeversion. Siitä tuli pieni. Joku mittavirheajatushäiriö, mutta jo koko mekko oli ehkä enemmänkin kokoa 68cm kuin tavoittelemani 74/80 ja huppu oli lähinnä koristeeksi kelpaava, liian pieni päässä pidettäväksi. 



Toiseen koeversioon ei enää aika riittänyt ja hurjasti jännitti nättiä kangasta alkaa leikellä aika runsaasti muokatuilla (tai no suurennetuilla ja kokonaan uusi hupun kaava) kaavoilla, mutta kerrankin homma luisti ja huppuliivarista tuli just eikä melkeen se mitä aamupäivällä mielikuvissani olin nähnyt. Onnistuminen, jee!



Sitten seuraavina päivinä oli sen loppuprojektin aika. :D Piirsin typylle mittojen mukaan legginssikaavan. Leggareita tuli kahdet: kanttien värisestä trikoosta yhdet ja lisäksi postopussiin joutuneesta paksusta resorista (joka ei oikein resorina kuitenkaan toiminut) ruskeat. Vahingossa sattui tuo resori silmään ja kun muistin jonkun tehneen aiemmin resorista leggareita, ajattelin kokeilla. Näissä tuo kangas toimii tosi hyvin! Vyötärölle piti tehdä vähän viritystä, kun oli juuri ja juuri liian lyhyt korkeudeltaan se resori, mutta ihan hyvä näinkin. :)

Tässäpä koko setti:


Kylläpä taas kuva vääristää värejä.. Oikeasti leggareiden ruskea natsaa tosi hyvin siilien väriin. Olisko joku kansalaisopiston valokuvauskurssi jotain..? :D 

Tässäpä vielä neiti tättähäärä uusissa vaatteissaan. Sitä vertaa ei pysynyt paikoillaan että olisi saanut edes sinne päin tarkan kuvan.


<3




2 kommenttia:

  1. Nämä yllätyshaasteet ovat kyllä kivoja, kun tulee ommeltua kankaista joita ei muuten ostaisi :) Huppariliivistä tuli tosi söpö! Se kaksi tuntia on kyllä lyhyt aika… yleensä tajuan vasta aloittaessa, ettei aika tule mitenkään päin riittämään ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Tämä ei ollut ensimmäinen kerta kun loppupeleissä ihastuin kankaaseen tosi kovasti. Kerran on käynyt niin että kankaaseen en ole tähän päivään mennessä tykästynyt. Ei vaan oo mun juttu vaikka jonkun muun onkin. :D Parituntinen on tosi lyhyt aika ja mulla on tapana oivaltaa vasta puolivälissä että apua, aika loppuu. :D

      Poista